‘In de serie van ‘5 manieren om…’ Kunskapsskolan onderwijs is zonder goede coaching onmogelijk

Coaching van leerlingen is wat je in het hedendaagse onderwijs een ‘buzzword’ zou kunnen noemen. Vrijwel elke school zegt het te doen. Met name op het moment dat in het zicht van een nieuw schooljaar leerlingen moeten worden aangetrokken. Tegelijk hoor je ook kritiek. Want worden leerlingen op al die scholen ook daadwerkelijk professioneel gecoacht? Daar kun je, om het voorzichtig te formuleren, verschillend over denken.

KED Newsletter – januari 2024

A few times a year, Kunskapsskolan publishes a newsletter with news from all over the world. And discusses the themes of that month. In this edition you will read more about exchange programs,The Dynamic School Award 2023, and a new Dutch Partner School.

Vacature: Freelance auteur digitale leermiddelen Geschiedenis (freelance voor gem. 16-24 uur per week)

Blink jij uit in het schrijven van educatieve teksten die zowel instructief als inspirerend zijn? Kun je lastige concepten eenvoudig en helder verwoorden? Ben je bekend met de doelgroep leerlingen in het voortgezet onderwijs? Weet je lesmateriaal aantrekkelijk te maken en ben je handig in het vinden van passende media?
Ben je enthousiast geworden en wil je graag aan de slag als freelance auteur digitale leermiddelen Geschiedenis in een team dat gepersonaliseerd onderwijs mogelijk maakt? Lees dan nu verder!

KED Talk Podcast S01E11

In deze aflevering verleggen we onze focus naar Kunskapsskolan Nederland. Luister hoe Nederlanders gepersonaliseerd onderwijs hebben omarmd en hoe in de afgelopen acht jaar een zeer enthousiaste Kunskapsskolan-gemeenschap is ontstaan. Hier praten we over met Kunskapsskolan Nederland Educational Director Willemien Noordhof, schoolbestuurder Duco Adema en met Christian Wetell, Director of Education van Kunskapsskolan wereldwijd en co-host van alle afleveringen van KED Talk.

‘In de serie van ‘5 manieren om…’ Workshop is anders dan een keuze werkuur of flexuur: het is lestijd!

In het onderwijs worden leerlingen regelmatig gestimuleerd om zelfstandig te werken met begeleiding van een docent. Bij regulier onderwijs blijkt dat in de praktijk toch lastig. Binnen het KED programma gebruiken we workshops om leerlingen te ondersteunen om meer zelfregulerend te leren. Workshops zijn dan ook een belangrijk onderdeel in het Kunskapsskolan onderwijs. In dit Schoolschrift bespreken we vijf manieren om de impact van de workshop te versterken zodat leerlingen het maximale bereiken. ‘Workshop is anders dan een keuze werkuur of flexuur: het is lestijd!