Onze studiereis naar Zweden

In het schooljaar 2022 – 2023

Reis mee naar de ervaring

Een school die volgens het KED-programma werkt in actie zien? Zien hoe dit concept tot leven komt bij een ander school? Dat kan op scholen in Nederland, natuurlijk. Maar is het niet beter om eerst de ervaring en bewezen effectiviteit te bezoeken?

Door twintig jaar Kunskapsskolan ervaring op te snuiven. Met eigen ogen te bekijken hoe jouw school er in de toekomst uit zou kunnen zien. Te leren hoe de collega’s daar omgaan met thema’s als maatwerk, leerdoelgericht onderwijs, persoonlijke coaching. Van hen te horen waar de professionele valkuilen liggen, waar de oplossingen zitten en welke energie-boost je onderweg mag verwachten.

Onze reizen in schooljaar 2022-2023

Vanaf het nieuwe schooljaar 2022-2023 organiseren we drie-daagse studiereizen naar Zweden voor docenten en schoolleiders die kennis willen maken met gepersonaliseerd onderwijs in de praktijk.

Data schooljaar 2022-2023:

> Zondag 15 t/m dinsdag 17 januari 2023
> Woensdag 25 t/m vrijdag 27 januari 2023
> Woensdag 8 t/m vrijdag 10 februari 2023
> Zondag 19 t/m dinsdag 21 maart 2023
> Zondag 26 t/m dinsdag 28 maart 2023

Interesse?

Heb je interesse om deel te nemen en wil je alvast plekken reserveren? Stuur dan een mail naar Just via reizen@kunskapsskolan.nl met de data waarop je wilt deelnemen en met hoeveel personen. Dan reserveren wij deze plekken voor jullie en sturen we je een voorstel toe.

Wat levert het je op?

Je ervaart zelf hoe gepersonaliseerd onderwijs bij Kunskapsskolan werkt in de praktijk.


Je krijgt inzicht in de onderwijsvisie van Kunskapsskolan en hoe die is vertaald in de praktijk, zodat het behapbaar en betaalbaar is.


Je ziet hoe leerlingen leren om eigenaarschap te ontwikkelen, zodat ze verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun eigen leerproces en worden voorbereid op hun toekomst.


Je spreekt vrijuit met leerlingen, leraren en schoolleiders over hun ervaringen, uitdagingen en ook over dingen die minder goed gaan.

Reacties van eerdere deelnemers

“Ik vond het een inspirerende reis met goede, deskundige begeleiding!”
⭐⭐⭐⭐⭐

“Goede organisatie en ontvangst ontvangende scholen. Veel inspiratie opgedaan om mee te nemen naar Nederland.”
⭐⭐⭐⭐

“Ik vond de reis inspirerend, verhelderend en vernieuwend. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën maar ook hernieuwde motivatie om jezelf als docent/coach verder te ontwikkelen.”
⭐⭐⭐⭐⭐

“Ik vond de reis zeer goed geregeld. Het hotel was een positieve verrassing, vooral het ontbijt was zeer goed verzorgd. Ik vond het zeer prettig dat de directeurs van de scholen ons goed duidelijk hebben gemaakt wat de essentie van het onderwijs is, namelijk; de leerling staat centraal en daar bouw je alles omheen. Ook dat de uniformiteit binnen de organisatie essentieel is werd ons weer goed kenbaar gemaakt. De gastvrijheid was ook noemenswaardig binnen de scholen. Iedereen was ontzettend behulpzaam en meedenkend.”
⭐⭐⭐⭐⭐

Zien en beleven

De Zweedse Kunskapsskolan collega’s ontvangen je met open armen. Laten je hun scholen zien, met leraren praten, met schoolleiders, met leerlingen.

En omdat de leerlingen uitstekend Engels spreken, heb je ook alle gelegenheid om met hen van gedachten te wisselen. Over hun ervaringen, uitdagingen en over dingen die minder goed gaan. Zij zien met plezier en zonder restricties al je kritische vragen tegemoet.

Wat is er mogelijk?

De reis wordt begeleid door Kunskapsskolan Nederland en we hebben een gevarieerd reisprogramma beschikbaar. In de vorm van:

 • Compacte verkenningen (de zogeheten inspiratiereizen) van slechts enkele dagen (dus makkelijk inpasbaar!);
 • Gerichte implementatiereizen die scholen helpen bij hun transformatie;
 • Intensieve bootcamps specifiek voor leidinggevenden in het onderwijs.

Voor deze studiereizen is in veel gevallen subsidie beschikbaar, en we hebben bij Kunskapsskolan een specialist die dit haarfijn voor je kan uitzoeken.

Wil je liever een reis op maat?
Geen probleem, neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier:


Neem contact op

  Naam (*verplicht)

  E-mailadres *:

  Telefoonnummer *:

  Van organisatie *:

  Geef hier aan in welke maand(en)
  je voorkeur uit gaat *:

  Neem contact met mij op via *:
  TelefoonE-mail

  Eventuele opmerkingen/vragen *:


  Hoe ziet de reis eruit?

  Neem de eerste verkenning, omdat je van Kunskapsskolan hebt gehoord en wilt weten hoe het zit. Tijdens deze reis bezoek je twee verschillende Kunskapsskolan scholen waar leerlingen van 10 t/m 16 jaar onderwijs volgen. Dit zijn middenscholen (Grundskola) waar alle niveaus bij elkaar zitten.

  En wil je vooral scholen bezoeken met een leerlingenpopulatie die vergelijkbaar is met jouw school, dan is de kans groot dat dit kan worden geregeld. Net als wanneer je naast de schoolbezoeken eigen vragen hebt waarmee je aan de slag wilt. Laat het weten, wat er is voldoende ruimte in het programma om daarmee aan de slag te gaan.

  Je kunt op reis met alleen de collega’s van jouw eigen school (minimaal 15), of deel uitmaken van een breder gezelschap van andere collega’s. Geef maar aan wat je het liefste hebt. En natuurlijk zorgen wij ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld.

  Inclusief de vertaalslag van de Zweedse onderwijssituatie – die verschilt van de Nederlandse – naar het onderwijs in Nederland.

  Programma standaard studiereis

  • Vlucht Amsterdam – Zweden
   Einde middag / begin avond

   Dag 1

  • Aansluitende transfer naar het hotel

  • Bezoek Kunskapsskolan Grundskola 1
   Leerlingen van 10 – 16 jaar

   – Welkom door de directeur
   – Coachgesprekken observeren
   – Dagstart bijwonen
   – Fika (koffiepauze)
   – Rondleiding door leerlingen
   – Lunch op school
   – In gesprek met leerlingen & docenten
   – Zelf rondlopen door de school
   – Dagafsluiting bijwonen

   Dag 2

  • Gezamenlijk diner
   Avond verder vrij

  • Bezoek Kunskapsskolan Grundskola 2
   Leerlingen van 10 – 16 jaar

   – Welkom door de directeur
   – Coachgesprekken observeren
   – Dagstart bijwonen
   – Fika (koffiepauze)
   – Inspiratiesessie mbt een specifieke bouwsteen
   van het KED-model naar keuze
   (coachen, onderwijzen, leiderschap etc.)
   – Lunch op school
   – Reflectie op de reis & vervolgstappen

   Dag 3

  • Vlucht Zweden – Amsterdam

  Pakketinhoud

  De Kunskapsskolan verkenningsreis is inclusief:

  • bezoek aan twee Zweedse Kunskapsskolan scholen
  • retourvlucht Amsterdam – Zweden
  • 2 overnachtingen op een eenpersoonskamer met ontbijt
  • vervoer in Zweden
  • reisbegeleiding vanuit Kunskapsskolan Nederland
  • diner op dag 2

  Voor wie is deze reis?

  Deze reis is voor leraren en schoolleiders die kennis willen maken met gepersonaliseerd onderwijs en dit in de praktijk willen zien en ervaren.

  Vragen?

  Heb je interesse in een studiereis en wil je alvast een plek voor jou en je collega’s reserveren? Of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op: