S04E06: Wetenschap & praktijk: het grote belang van strategisch HRM in het onderwijs!

Schoolpraat is een serie podcasts van de Kunskapsskolan Community Nederland. Waarin bestuurders, schoolleiders en docenten praten over gepersonaliseerd onderwijs en leerlingen optimaal voorbereiden op de snel veranderende wereld. Niet kijkend in een glazen bol maar met verhalen uit de dagelijkse praktijk. Want veranderen kan NU!

Wil je niets missen? Abonneer je dan gratis op onze podcast.

S04E06: Wetenschap & praktijk: het grote belang van strategisch HRM in het onderwijs!

Een traditionele top-down doorvertaling van organisatiebeleid naar HR-beleid leidt – zo blijkt uit onderzoek – vaak tot een afnemende waarde en uitkomst van HR en het functioneren van personeel. Dus wordt gepleit voor een meer gelijkwaardige benadering van HR. In de onderwijscontext betekent dit co-creatie rond de vraag: hoe zorg je dat HR zodanig aansluit op de onderwijsdoelen van een school, dat het faciliteert om docenten in hun kracht te laten werken? Hoe geef je de afstemming tussen de verschillende lagen in de organisatie goed vorm, met een cruciale rol voor teamleiders?

Hoor in deze Schoolpraat hoe het zit uit de mond van Dr. Jeske van Beurden, personeelswetenschapper en universitair docent bij de afdeling Human Resource Studies van de Universiteit van Tilburg en Leo van ‘t Spijker, lid algemene directie Portus scholengroep (onderdeel van CVO Rotterdam) en tevens projectleider VO/MBO Werven matchen en opleiden in de Onderwijsregio Rotterdam en Joni Heijboer, directeur Focus Beroepsacademie en OZHW Groen College in Barendrecht.

Luister de podcast via deze link, klik hieronder op play of via jouw eigen favoriete podcast platform (Apple Podcast, Google Podcast en Spotify).

De Kunskapsskolan Community wil met haar podcasts en blogjes een zo groot mogelijk publiek bereiken, zowel binnen de scholen als daarbuiten. Voel je vrij om de link naar de blogs en podcasts in je eigen organisatie en netwerk te delen.

Veel luisterplezier en hartelijke groet,

Namens de Kunskapsskolan Community,

Duco Adema
Voorzitter Kunskapsskolan Community Nederland
Tevens Bestuurder Cedergroep

Deel binnen je eigen netwerk: