Blink jij uit in het zelfstandig en snel ontwikkelen van applicaties binnen een state-of-art architectuur? Spreekt een DevOps-achtige manier van werken je aan? Hou je ervan om te werken in een overzichtelijk maar (h)ècht en groeiend team van ICT professionals? Spreekt dit je aan en wil je graag aan de slag voor 32 tot 40 uur per week als Software Developer? Lees dan nu verder!

Team Infrastructuur

Als Software Developer maak je deel uit van ons Team Infrastructuur. Team Infrastructuur werkt aan de continue innovatie van de digitale leeromgeving die onze leerdoelgerichte wijze van onderwijs ondersteunt. Op dit moment staan we voor een aantal grote functionele uitbreidingen, die er toe leiden dat we een compleet nieuw platform (Educatief ERP) gaan ontwikkelen. Is het jouw uitdaging om daar een belangrijke rol in te vervullen?

Doel van de functie

Als Software developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten en het onderhouden van de informatiesystemen die binnen KNED worden gebruikt. Hierbij is op dit moment de Learning Portal het belangrijkste systeem, omdat deze de dienstverlening van KNED aan scholen ondersteunt. Met het oog op de nieuwe ontwikkelingen zal de focus in de toekomst komen te liggen op het Educatief ERP.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

Wij werken op een DevOps-achtige wijze en daardoor bestaat jouw werkpakket uit een breed palet van verantwoordelijkheden. Zo ben je verantwoordelijk voor het ontwerp en de ontwikkeling de software van onze Learning Portal (+ aanpalende systemen). Daarnaast heb je ook ondersteunende en monitorende taken m.b.t. technische aspecten.

 • Systeemontwikkeling: het zelfstandig gestructureerd ontwikkelen van software conform onze architectuurprincipes en -standaarden op basis van beknopte specificaties. Je bent ook verantwoordelijk voor een deugdelijke afstemming met de Software architect en andere stakeholders;
 • Systeemontwerp voor kleinere systeemonderdelen in overleg met architect/lead developer conform geldende standaarden;
 • Testen: testplannen maken en het uitvoeren van unit- en systeemtesten;
 • Usability/User Experience: verbeteren van gebruiksvriendelijkheid, intuïtieve werking en visuele weergave van het systeem op basis van feedback van de gebruikers en het anticiperen op nieuwe ontwikkelingen;
 • Storingen verhelpen: oorzaken opsporen en verhelpen van storingen in de software of verstoringen door externe factoren. Hieronder vallen ook performance-analyse en tuning;
 • Specialistische gebruikersondersteuning op technisch gebied;
 • Doorontwikkeling architectuur: meewerken aan de doorontwikkeling van de architectuurprincipes en -standaarden van Klik.
Wat vragen we van jou?

Naast een forse dosis ervaring als Software Developer vragen wij van jou ook technisch inhoudelijke ervaring met de tools en technieken waar wij mee werken:

 • Software development in C#, JavaScript (TypeScript), Material Design en SQL;
 • Frameworks: ASP.NET Core, Rest, Aurelia, Angular, SignalR, OAuth2;
 • Omgevingen: Microsoft SQL Server, Azure DevOps, VisualStudio, GIT;
 • Overige tools: Node.js / NPM, Gulp;
 • Frontend: HTML, CSS;
 • Onderwijsstandaarden: Edukoppeling, UWLR, SAML, QTI, Entree, TinCan;
 • Scrum / Agile.

Je hebt een HBO- of universitaire IT-opleiding zoals bijvoorbeeld Informatica of Software engineering en je hebt bij voorkeur affiniteit met gepersonaliseerd onderwijs en/of ervaring in de onderwijsbranche. Je werkt accuraat en resultaatgericht, beschikt over innoverend vermogen en bent een teamplayer. Tot slot ben je een goede communicator die oog heeft voor intensieve betrokkenheid van stakeholders en voor het managen van hun verwachtingen.

Wat bieden wij jou?
 • Een functie voor 40 uur per week (36 uur of 32 uur mag ook);
 • We beginnen met een contract voor 12 maanden; een langdurig dienstverband is onze intentie;
 • Geïnspireerde en betrokken collega’s die samen gepersonaliseerd onderwijs in heel Nederland willen stimuleren;
 • Mogelijkheden tot het ontplooien van je eigen ideeën en talenten in een hecht team;
 • Een duurzame en gezellige werkplek op het bedrijventerrein Forepark in Den Haag;
 • Een kantoor dat goed bereikbaar is met zowel OV als met de auto (gratis parkeren).

Ons kantoor bevindt zich op het bedrijventerrein Forepark in Den Haag. Ons kantoor is uitstekend te bereiken met het ov en de auto, maar momenteel werken we vooral vanuit huis.

Reageren op deze vacature?

Zie jij jezelf als onze Software Developer en wil je ook graag jouw bijdrage leveren aan gepersonaliseerd onderwijs? Wij ontvangen graag jouw sollicitatiebrief en CV via solliciteren@kunskapsskolan.nl onder vermelding van ‘Software Developer’.

Mocht je nog vragen hebben omtrent de vacature, neem dan contact op met Frank van der Kruk of Brenda Docter via 085 112 00 00.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Kunskapsskolan Nederland: wie zijn wij?

Wij zijn Kunskapsskolan Nederland. Samen met scholen werken wij aan het realiseren van onderwijs dat start vanuit de kracht en ambitie van elke leerling. Elk mens is uniek, met eigen, persoonlijke dromen en unieke kwaliteiten om die dromen te verwezenlijken. Ieder mens heeft de behoefte hierin gezien en gehoord te worden. Wij stimuleren onderwijs waarin leerlingen zichzelf uitdagende doelen stellen en eigenaarschap nemen in hun eigen leerproces. Daarmee leren zij voor het leven.

Gepersonaliseerd leren stelt de ambitie en de kwaliteiten van leerlingen centraal door ze te verbinden aan de leerdoelen op school. Kunskapsskolan Nederland helpt scholen niet alleen om gepersonaliseerd leren uitvoerbaar en betaalbaar te maken, maar ook om op een verantwoorde manier de transformatie naar gepersonaliseerd leren binnen een bestaande school vorm te geven.

Jouw werkplek

Welkom in ons kantoor! Waar je omringd wordt door planten, hout en Perzische tapijten. Wij vinden het belangrijk om in een groene, creatieve en natuurlijke omgeving actief te zijn en waar genoeg plek is om te werken maar ook zeker om te ontspannen. Het uitgangspunt voor het inrichten van de gehele ruimte is onze waarden, die je zelfs op de muur kunt terugvinden.

Voel je welkom om onze nieuwe werkplek binnen te stappen, hier te werken en te ontmoeten. Plof lekker neer op onze heerlijke bank en drink een koffie of theetje onder het genot van een gesprek over gepersonaliseerd onderwijs in Nederland.

Deel binnen je eigen netwerk: