Ga mee op inspiratiereis

We leven in een tijd waarin persoonlijk contact veel verloopt via de digitale weg. Deze website is daar een voorbeeld van. Als basis is dat niet erg. Het werkt juist efficiënt. De kracht van communicatie blijft echter het grootst wanneer deze persoonlijk is. Horen, zien en voelen is vele malen overtuigender dan welke beschrijving dan ook. Dit principe wat wij als motto hanteren onder de noemer Beleven is leren, passen wij graag toe op ons aanbod rond gepersonaliseerd leren. Wie wil beleven hoe dit in de praktijk werkt kan deelnemen aan een korte inspiratiereis naar Zweden.

 

We bieden deze mogelijkheid aan voor schoolleiders / directeuren / docenten die binnen hun school werk willen maken van gepersonaliseerd leren. We bezoeken scholen waar leerlingen van 10 t/m 16 jaar les krijgen. Dit is een middenschool (Grundskola) waar alle niveau’s nog bij elkaar zitten. In samenspraak met Kunskapsskolan Zweden hebben we een programma opgesteld waarin beleving centraal staat.

 

Het programma is compact en daarmee intensief. Om de belasting voor bezoekers en gastscholen beperkt te houden, is gekeken naar een goede balans tussen de verschillende activiteiten. Hierbij geldt dat ervaring opdoen met het KED programma persoonlijk moet zijn: veel initiatief ligt daarom bij de bezoekers.

 

Wil je zelf ervaren wat gepersonaliseerd leren in de Zweedse praktijk betekent? Kunskapsskolan Nederland begeleidt de bezoeken naar Zweden en biedt een programma aan inclusief reis, hotel, ondersteuning en vervoer.

 

Wil je meer weten over de inspiratiereizen of heb je dringende vragen? Neem contact op via + 31 (0)85 112 00 00.
Of stuur een mail naar reizen@kunskapsskolan.nl

Ga mee met de reis van wo. 23 t/m vr. 25 januari 2019

De inschrijving voor deze inspiratiereis sluit op 28 december 2018

Beschikbare plekken voor de reis van wo. 23 t/m vr. 25 jan. 2019 | 18 van de 20
Ga mee met de reis van zo. 10 t/m di. 12 februari 2019

De inschrijving voor deze inspiratiereis sluit op 17 januari 2019

Beschikbare plekken voor de reis van zo. 10 t/m di. 12 feb. 2019 | 18 van de 20

Wil je mee op reis met Kunskapsskolan naar Zweden in 2019 of wil je (meer) informatie over onze inspiratiereizen, laat dan hieronder je contactgegevens achter en we nemen contact met je op.

 

Je naam (*verplicht)

Je e-mailadres *:

Je telefoonnummer *:

Van organisatie *:

Geef hier aan in welke maand(en) je voorkeur uit gaat *:

Neem contact met mij op via *:
TelefoonE-mail

Eventuele opmerkingen/vragen *:

In grote lijnen ziet het driedaagse programma er als volgt uit:

Dag 1

We vertrekken de avond van te voren vanaf Schiphol richting Zweden.
We bezoeken één stad in Zweden waar Kunskapsskolan actief is. Dit kan zijn Stockholm, Uppsala, Göteborg, Västerås, Ystad of Örebro. Vanaf het vliegveld rijden we naar het hotel in de stad om te overnachten.

 

De volgende morgen rijden we richting de eerste KED-school. Hier maken we kennis met Kunskapsskolan. We doen dit aan de hand van een aantal presentaties verzorgd door de gastscholen. Vervolgens lunchen we in de school met de leerlingen. Tijdens het eten is er volop gelegenheid om zelf te praten met docenten en leerlingen. In de middag loopt iedereen vrij rond in de school en neemt op eigen initiatief deel aan het onderwijsprogramma.

 

Op deze manier kan worden ervaren hoe het werkt. Aan het einde van de middag hebben we een ontmoeting met de rector van de school om ervaringen uit te wisselen, vragen te stellen en zaken te verdiepen. In de avond gaan we terug naar het hotel en is er gelegenheid om zelf de stad in te gaan.

Dag 2

Op dag twee staan we vroeg op. Rond achten gaan we op weg naar de tweede school. Hier wonen we de dagopening bij van een basisgroep. We krijgen goed zicht op de structuur van het onderwijs en de interactie tussen leerling en docent. Vervolgens is er weer gelegenheid om zelf te beleven en te leren.
Onze ervaring is dat de gesprekken met de individuele leerlingen veel informatie geven over hoe het KED programma werkt en hoe dit wordt ervaren.

 

Later in de ochtend kijken we naar de Learning Portal en de wijze waarop deze is opgebouwd. Er is ook gelegenheid vragen te stellen en ervaringen te delen met een docent. We sluiten de ochtend af met een gezamenlijke lunch in de school met de leerlingen. Na de lunch hebben we een afsluitende bijeenkomst waarin we samenvatten en beelden uitwisselen. Vervolgens reizen we af richting het vliegveld om vandaar terug te gaan naar Nederland.

Reisdetails

De pakketprijs van de reis is € 1.395,- per persoon (incl. btw).

 

Dit is inclusief:

 

– Retourvlucht Amsterdam – Zweden
– 2 overnachtingen op een eenpersoonskamer en ontbijt
– Vervoer in Zweden
– Bezoek aan twee Kunskapsskolan scholen incl. lunch
– Reisbegeleiding vanuit Kunskapsskolan Nederland
– Diner op dag 2

Contact

Heb je interesse in deze of in een andere inspiratiereis naar Zweden en wil je alvast een plek reserveren? Of wellicht heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar reizen@kunskapsskolan.nl

Dit zeggen eerdere deelnemers
Benieuwd hoe de reis verloopt?
Enkele reacties

“Het was een unieke ervaring om het KED-programma van dichtbij te mogen zien. Fantastisch dat je overal mocht rondkijken en kon spreken met docenten en leerlingen.”

“Heel inspirerend om een school met een behoorlijk ander onderwijsconcept volop in bedrijf te zien! Goed en leuk om collega’s uit eigen land te spreken – er is volop aanleiding om het non-stop over ons belangrijke en mooie werk te hebben!”

“Het was zeer inspirerend. Ik zou morgen met dit onderwijsconcept op mijn school willen beginnen.”

“Gepersonaliseerd leren ‛a la KED is een win-win situatie voor docenten en leerlingen. Doen dus!”

“Enthousiast om het gepersonaliseerd leren op de werkvloer weer een extra impuls te geven na mijn bezoek aan Zweden!”

“Wij zijn dit jaar gestart als KED geïnspireerde school. Veel herkenning van het concept, dit geeft energie om de volgende stap te zetten in dit ontwikkelingsproces.”

“Ik vroeg een leerling wat hij ervan vond als hij achterliep op zijn eigen planning, daarna kwam hij met de wijze woorden: ‘With great laziness, comes great responsibility!’ Hieruit werd voor mij zo mooi duidelijk dat de leerling zelf eigenaar is van zijn of haar leerproces.”

Registerleraar gecertificeerd

Meld je direct aan

We vragen je met klem om je persoonsgegevens zorgvuldig in te vullen, zodat wij de nodige reserveringen kunnen maken. Reis je met meerdere collega’s en zorg jij voor de inschrijving, dan vragen wij je om iedere persoon apart in te schrijven i.v.m de vliegtickets.

 

Na je aanmelding nemen wij contact met je op, om je ingevulde gegevens te bevestigen/te controleren. Voor deze inspiratiereis geldt een maximum van drie personen (schoolleiders/directeuren/docenten) per organisatie.

 

Als je met meer dan drie personen wilt afreizen vragen wij je om contact met ons op te nemen.

Inschrijfformulier inspiratiereis

 

Je voornaam zoals vermeld op je paspoort/ID-kaart (* verplicht):
(is belangrijk voor naam op het vliegticket)

Je achternaam zoals vermeld op je paspoort/ID-kaart *:
(is belangrijk voor naam op het vliegticket)
Indien getrouwd, meisjesnaam zoals vermeld op je paspoort/ID-kaart

Je roepnaam *:

Je geboortedatum (DD-MM-JJJJ) *:

Geslacht *:
ManVrouw

.

Voor welke reis wil je je aanmelden? *
Wo. 23 t/m vr. 25 januari 2019Zo. 10 t/m di. 12 februari 2019

 

De school waar je werkzaam bent *:

Je functie *:

Je e-mailadres *:

Je 06 nummer *:

Diner voorkeur *:
VisVleesVegetarisch

 

Factuuradres

Factuur ter attentie van: organisatie + contactpersoon *:

E-mailadres contactpersoon *:

E-mailadres financiële administratie *:

 

Na inschrijving ontvang je van ons een automatische ontvangstbevestiging. In een aparte e-mail ontvang je van ons de boekingsbevestiging met daarin jouw gegevens en de reisinformatie. Jouw gegevens zullen niet aan derden worden verstrekt en zullen door ons strikt vertrouwelijk worden behandeld.