Doel van de functie

Als Architect/Lead Developer zorg je ervoor dat onze IT-systemen en -processen structureel worden geïnnoveerd, foutloos draaien en naadloos op elkaar aansluiten. Dit betekent dat je enerzijds een belangrijke rol speelt in de ontwikkelstrategie, het ontwerp en de realisatie van onze Learning Portal. Anderzijds zorg je voor het borgen van de correcte werking van onze systemen: quality assurance, beveiliging/privacy en optimale schaling van hardware resources.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

Wij werken op een DevOps-achtige wijze en daardoor bestaat jouw werkpakket uit een breed palet van verantwoordelijkheden zoals:

 • Meedenken over gewenste innovaties en de impact hiervan bepalen;
 • Meewerkend voorman in het Team Infrastructuur (Technical Lead);
 • Ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en onderhoudsreleases;
 • Optimaliseren van software en systemen;
 • Testen en testautomatisering;
 • Deployment;
 • Configuratiemanagement;
 • Informatiebeveiliging en privacy;
 • Oplossen van technische problemen in crisissituaties (onze Learning Portal kent een uptime van 99,9%);
 • Bijhouden van ontwikkelingen op IT-gebied en implementeren van vernieuwingen in onze IT-platforms, -tools en -processen.
Wat vragen wij van jou?

Naast een forse dosis ervaring als Architect en Lead Developer vragen wij van jou ook technisch inhoudelijke ervaring met de tools en technieken waar wij mee werken:

 • Software development in C#, JavaScript (TypeScript) en SQL;
 • Frameworks: ASP.NET (Core), Rest, Aurelia / Angular, SignalR, OAuth2;
 • Omgevingen: Microsoft SQL Server, Azure, VisualStudio, Git;
 • Overige tools: Node.js / NPM, Gulp;
 • Frontend: HTML5, CSS;
 • Onderwijsstandaarden: LTI, QTI (evt Scorm), TinCan.

Je hebt een HBO- of universitaire IT-opleiding zoals bijvoorbeeld Informatica of Software engineering en je hebt bij voorkeur affiniteit met gepersonaliseerd onderwijs en/of ervaring in de onderwijsbranche. Tot slot ben je een goede communicator die oog heeft voor intensieve betrokkenheid van stakeholders en voor het managen van hun verwachtingen.

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende, fulltime functie in een sterk expanderende organisatie die kansen te over biedt. Je werkt in een klein team van gedreven IT-professionals die zowel de ontwikkeling als het beheer voor hun rekening nemen. Daarnaast werk je samen met veel zeer betrokken collega’s die zich inzetten voor gepersonaliseerd onderwijs in heel Nederland. Je werkt op een nog nieuw ruikende werkplek in Den Haag met een heerlijk biologisch lunchbuffet.

Reageren op deze vacature?

Interesse? Wij ontvangen graag jouw cv en motivatiebrief!

Deze kun je sturen naar: solliciteren@kunskapsskolan.nl onder vermelding van ‘Vacature Architect/Lead Developer’, t.a.v. Frank van der Kruk.

Kunskapsskolan Nederland: wie zijn wij?

Wij zijn Kunskapsskolan Nederland. Samen met scholen werken wij aan het realiseren van onderwijs dat start vanuit de kracht en ambitie van elke leerling. Elk mens is uniek, met eigen, persoonlijke dromen en unieke kwaliteiten om die dromen te verwezenlijken. Ieder mens heeft de behoefte hierin gezien en gehoord te worden. Wij stimuleren onderwijs waarin leerlingen zichzelf uitdagende doelen stellen en eigenaarschap nemen in hun eigen leerproces. Daarmee leren zij voor het leven.

Gepersonaliseerd leren stelt de ambitie en de kwaliteiten van leerlingen centraal door ze te verbinden aan de leerdoelen op school. Kunskapsskolan Nederland helpt scholen niet alleen om gepersonaliseerd leren uitvoerbaar en betaalbaar te maken, maar ook om op een verantwoorde manier de transformatie naar gepersonaliseerd leren binnen een bestaande school vorm te geven.

Jouw werkplek

Welkom in ons kantoor! Waar je omringd wordt door planten, hout en Perzische tapijten. Wij vinden het belangrijk om in een groene, creatieve en natuurlijke omgeving actief te zijn en waar genoeg plek is om te werken maar ook zeker om te ontspannen. Het uitgangspunt voor het inrichten van de gehele ruimte is onze waarden, die je zelfs op de muur kunt terugvinden.

Voel je welkom om onze nieuwe werkplek binnen te stappen, hier te werken en te ontmoeten. Plof lekker neer op onze heerlijke bank en drink een koffie of theetje onder het genot van een gesprek over gepersonaliseerd onderwijs in Nederland.

Deel binnen je eigen netwerk: