Themareis Zweden

– Leidinggevenden –
Leidinggeven aan gepersonaliseerd leren geïnspireerd door Kunskapsskolan: hoe doe je dat?

Schoolbezoek Zweden

• Bekijk hoe doelgericht leiderschap zijn uitwerking heeft in de praktijk.
  • Leer over het transitiemodel voor de Nederlandse situatie en hoe je de Zweedse ervaringen daarbij kunt gebruiken.
  • Ga in gesprek met Zweedse leerlingen, leraren en schoolleiders over hun ervaringen en uitdagingen.
  • Ga aan de slag met jouw persoonlijke doelen en praat daarover met andere (Nederlandse) schoolleiders.
  • Maak keuzes voor je eigen leeractiviteiten uit de geplande mogelijkheden.
Twee leerlingen aan het werk

Wat levert het je op?

Je ervaart zelf hoe gepersonaliseerd onderwijs bij Kunskapsskolan werkt in de praktijk.

Je krijgt inzicht in de onderwijsvisie van Kunskapsskolan en hoe die is vertaald in de praktijk, zodat het behapbaar en betaalbaar is.

Je ziet hoe leerlingen leren om eigenaarschap te ontwikkelen, zodat ze verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun eigen leerproces en worden voorbereid op hun toekomst.

Je wisselt ervaringen uit met Nederlandse collega’s van andere scholen die ook in een leidinggevende rol zitten. Van en met de community leren dus!

Zien en beleven

We nemen een kijkje bij scholen die al twintig jaar ervaring hebben met gepersonaliseerd onderwijs, met als doel dat leerlingen meer bereiken dan ze zelf voor mogelijk houden.

Onze leerlingen en leraren kijken oprecht uit naar je komst. Zij vertellen graag over hun ervaringen. En omdat de leerlingen prima Engels spreken, is het geen enkel probleem om ook van hen te horen hoe zij het een en ander zien en ervaren.

Wat kun je verwachten?

Door het onderwijsconcept van Kunskapsskolan in Zweden te ervaren, ontstaat de ruimte om de transitie in jouw school te plaatsen in het perspectief van gepersonaliseerd leren.

Deze reis wordt begeleid door Kunskapsskolan Nederland. Wij helpen je graag om de vertaling te maken van de Zweedse onderwijssituatie – die toch duidelijk verschilt van de Nederlandse – naar het onderwijs in Nederland.

Wat ga je doen?

Je bezoekt twee Kunskapsskolan scholen waar leerlingen van 10 t/m 16 jaar les krijgen. Je ervaart een dag van de leerling op een Grunskola. Dit is een middenschool waar alle niveaus bij elkaar zitten.

Tijdens deze reis krijg je leeractiviteiten aangeboden die passen bij jouw leervragen. Ga met Zweedse én Nederlandse schoolleiders in gesprek op het gebied van onderwijs, organisatie en cultuurverandering. Stel ze al jouw vragen en leer van hun ervaringen om je rol binnen jouw school te versterken.

• Vlucht Amsterdam – Zweden
    Einde middag / begin avond

• Aansluitende transfer naar het hotel

– Leeractiviteiten plannen die passen bij jouw doelen en het programma

• Bezoek Kunskapsskolan Grundskola 1

.

Beschikbare plekken: 16 van de 20

Geen geschikte datum?

Meld je dan aan en wij houden je op de hoogte.

.

Pakketprijs

€ 1.395,- per persoon (inclusief 21% btw).

Dit is inclusief:

• retourvlucht Amsterdam – Zweden
  • 2 overnachtingen op een eenpersoonskamer en ontbijt
  • vervoer in Zweden
  • reisbegeleiding vanuit Kunskapsskolan Nederland
  • diner op dag 2
  • bezoek aan twee Zweedse Kunskapsskolan scholen

Voor wie is deze reis?

Deze reis is voor leidinggevenden (in de rol van directeur, bestuurder, schoolleider, teamleider en/of projectleider) die in welk opzicht dan ook leiding geven aan een team dat gepersonaliseerd werkt met Kunskapsskolan.

Je hebt een ambitie om met gepersonaliseerd leren aan de slag te gaan en je wil dit zelf in de praktijk ervaren.

Geen leidinggevende?

Wij organiseren ook reguliere inspiratiereizen naar Zweden. Zie deze pagina voor meer informatie.

Vragen?

Heb je interesse in een inspiratiereis en wil je alvast een plek voor jou en je collega’s reserveren? Of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op:

Of download de reisfolder van deze themareis.