Lumion, school van je leven

Goed onderwijs is veel meer dan een diploma met goede cijfers. Het gaat ook om vaardigheden leren die waardevol zijn voor ieder mens en waarvan jij je hele leven profijt hebt. Nu op Lumion en ook straks na je tijd bij ons op school. Je krijgt bij ons vrijheid én verantwoordelijkheden. We maken je nieuwsgierig, dagen je uit om op onderzoek uit te gaan, samen te werken, zelfstandig te zijn, kritisch te zijn en je eigen talenten te gebruiken. En daarin helpen wij jou je weg te vinden.

Wat is jouw weg?

De een leert graag door te doen, de ander is meer een denker. Leer jij beter door de lesstof in een filmpje te verwerken? Ga je gang! Zo kom je erachter wat het voor jou betekent om jezelf te zijn. Op onze middelbare school voor vwo, havo en mavo in Amsterdam kun jij je ontwikkelen op jouw manier. Er is ruimte voor jouw stijl, jouw talenten en jouw uitdagingen.

Op Lumion, school van je leven, krijgt elke leerling de kans om te stralen en te werken aan zijn eigen toekomst. Wij helpen jou de resultaten te halen waar jij naar streeft.

Contactgegevens
Vlaardingenlaan 25
1062 HM Amsterdam
(020) 790 17 77
info@lumion.amsterdam
Bezoek de website

Over Lumion

In 2012 liepen honderd brugklassers onze school binnen voor hun eerste schooldag. Samen met de eerste 12 leraren. Samen gaven we vorm aan het meest persoonlijke onderwijs van Amsterdam. We leerden elkaar kennen, ontdekten hoe we elkaar nog meer konden laten groeien. In de afgelopen jaren hebben we een stevige school neergezet met heel goede resultaten bij de eerste examens. Daar zijn we trots op. Dit is de school waar wij van dromen.

Op Lumion willen we begrijpen wat elke leerling nodig heeft om te stralen en te bouwen aan zijn toekomst. Daarom gaan we naast onze leerlingen zitten, kruipen in hun hoofden, dagen hen uit, laten hen de wereld en zichzelf ontdekken en onderzoeken. Wat is er mooier dan elke dag deuren openen voor kinderen die na de basisschool volwassen worden en hen daarbij helpen! Ook binnen staan alle deuren open. Voor leerling en leraar. Geen afgesloten kantoren of docentenkamers. Lumion is een huiselijke plek waar iedereen zich thuis én gerespecteerd voelt.

Waarin wij geloven en wat wij beloven

Iedereen is uniek met een eigen potentie die de ruimte verdient. Dat is van grote waarde voor jezelf, op de arbeidsmarkt, voor de economie, de medemens, de wereld, de maatschappij. Op Lumion kunnen leerlingen (en leraren) hun talenten ontdekken en ontplooien. Dat is onze kracht. Dat is toekomstgericht en persoonlijk onderwijs.
We volgen nauwlettend wetenschappelijk onderzoek naar de beste manieren om te leren. De wereld verandert in hoog tempo. Lumion probeert leerlingen daar zo goed mogelijk op voor te bereiden. Door hen dingen te leren, maar ook door veel aandacht te besteden aan hun ontwikkeling en 21e eeuw vaardigheden. De leerling die Lumion verlaat met een diploma op zak is een zelfbewuste, vaardige jongvolwassene, klaar voor de volgende stap in zijn of haar leven.

Lumion is verhuisd naar de Vlaardingenlaan

Lumion groeit al sinds de eerste dag. Steeds meer leerlingen en hun ouders kiezen voor de persoonlijkheid van Lumion. Daarom zijn we in augustus 2019 verhuisd naar een nieuw schoolgebouw. In 2016 is met de nieuwbouw aan de Vlaardingenlaan gestart. Het is een prachtige school geworden, die helemaal past bij ons moderne, persoonlijke onderwijs. Elke opleiding (vwo, havo en mavo) krijgt een eigen schooldeel, er zijn ‘nestjes’ om in te leren, collegezalen, een theater, een prachtige tuin om in te chillen – een droom om in te leren.

Facts & figures
  • Lumion is een school voor vwo, havo en mavo. We begonnen als Caland2, een dependance van het Caland Lyceum.
  • Inmiddels zijn we een eigen weg in geslagen en een onafhankelijke school geworden, met een uniek, modern onderwijsconcept.
  • In oktober 2019 zijn we de eerste partnerschool geworden van Kunskapsskolan Nederland.
  • Organisatorisch en juridisch gezien valt Lumion onder de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Progresso (SOVOP).
  • Eind 2019 zitten op Lumion zo’n 1000 leerlingen, maar we groeien in de komende jaren naar ca. 1350 leerlingen.

Lumion in het nieuws

Minister Arie Slob op bezoek bij Lumion in Amsterdam

Op maandag 17 augustus 2020 heeft minister Arie Slob een bezoek gebracht aan de VO school Lumion in Amsterdam West. Hij ging in gesprek met leerlingen en docenten over de ervaringen, opgedaan tijdens de lock-down periode door COVID 19.

Elsevier Weekblad: “Onderwijs dat motiveert”

In Elsevier Weekblad stond afgelopen week (#16) een uitgebreid interview met onze eerste partnerschool Lumion. In dit mooie artikel geeft de school een inkijkje in hoe zij dagelijks met veel energie gepersonaliseerd onderwijs vormgeven volgens Kunskapsskolan.

Lumion Amsterdam eerste Kunskapsskolan Partnerschool

Eerste Kunskapsskolan Partnerschool met hogere leerling-motivatie en werkplezier leraren Amsterdam, 8 oktober 2019 – Lumion Amsterdam is de eerste Kunskapsskolan Partnerschool in Nederland. Dit hebben Lumion en Kunskapsskolan Nederland gezamenlijk bekend gemaakt. Lumion is al sinds haar start in 2012…

Even voorstellen

Locatie