Onze historie

In 2000 worden in Zweden de eerste Kunskapsskolan scholen geopend. Met als doel om een generatie op te leiden die voor Zweden in de 21e eeuw het verschil kan maken.

De oprichters vroegen de beste onderwijsmensen om hiervoor een onderwijsconcept te ontwikkelen en uit te voeren. Birgitta Ericson en Torbjörn Bindekrans hebben daarop het KED-model ontwikkeld, dat start vanuit de ambitie en talenten van elke leerling.

Zie hier een interview met Torbjörn Bindekrans waarin hij terugkijkt op die periode.

In 2006 pleit Sir Ken Robinson in zijn beroemde – en inmiddels door vele tientallen miljoenen mensen bekeken – TED Talk voor een radicale shift in het onderwijs. Een shift van gestandaardiseerd naar gepersonaliseerd onderwijs. Onderwijs met aandacht en ruimte voor de talenten en ambities van elke leerling.

In 2014 start Kunskapsskolan Nederland. Gedreven door de ambitie om gepersonaliseerd onderwijs in Nederland betaalbaar, uitvoerbaar en behapbaar in te voeren. Niet door eigen scholen te stichten, maar door bestaande scholen te helpen hun eigen ambitie te realiseren.

In 2018 heeft Kunskapsskolan in Zweden 36 eigen scholen gesticht en het is actief in Engeland, de Verenigde Staten, India en het Midden-Oosten. Kunskapsskolan Nederland werkt inmiddels samen met zo’n zestig scholen in het voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en het primair onderwijs.

Meer weten over het huidige Kunskapsskolan?

Klik hier en leg contact!