Onze inspiratiereis

In het schooljaar 2019 – 2020

Schoolbezoek Zweden

Ga eens op bezoek bij Kunskapsskolan in Zweden. Ervaar op de scholen wat gepersonaliseerd onderwijs daar betekent. Profiteer van hun, inmiddels, twintigjarige ervaring. Laat je inspireren door hun leerlingen en leraren. En vindt antwoorden op de volgende vragen:

• Hoe werkt een Zweedse Kunskapsskolan school in de praktijk?
  • Hoe hebben leerlingen baat bij ons onderwijs?
  • Wat betekent gepersonaliseerd onderwijs voor mij als leraar, schoolleider of bestuurder?

Wat levert het je op?

Je ervaart zelf hoe gepersonaliseerd onderwijs bij Kunskapsskolan werkt in de praktijk.

Je krijgt inzicht in de onderwijsvisie van Kunskapsskolan en hoe die is vertaald in de praktijk, zodat het behapbaar en betaalbaar is.

Je ziet hoe leerlingen leren om eigenaarschap te ontwikkelen, zodat ze verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun eigen leerproces en worden voorbereid op hun toekomst.

Je spreekt vrijuit met leerlingen, leraren en schoolleiders over hun ervaringen, uitdagingen en ook over dingen die minder goed gaan.

Zien en beleven

We nemen een kijkje bij scholen die al twintig jaar ervaring hebben met gepersonaliseerd onderwijs, met als doel dat leerlingen meer bereiken dan ze zelf voor mogelijk houden.

Onze leerlingen en leraren kijken oprecht uit naar je komst. Zij vertellen graag over hun ervaringen. En omdat de leerlingen prima Engels spreken, is het geen enkel probleem om ook van hen te horen hoe zij het een en ander zien en ervaren.

Wat ga je doen?

De reis wordt begeleid door Kunskapsskolan Nederland. Wij helpen je graag om de vertaling te maken van de Zweedse onderwijssituatie – die verschilt van de Nederlandse – naar het onderwijs in Nederland.

Maar daarnaast gaat het erom je gewoon te laten ervaren hoe het op een school van Kunskapsskolan is. Zonder verdere franje. Zodat je er daarna je collega’s over kunt vertellen. En jullie voor jezelf kunnen bepalen of gepersonaliseerd onderwijs en Kunskapsskolan ook bij jou op school een optie zou kunnen zijn.

Hoe ziet de reis eruit?

Je bezoekt twee verschillende Kunskapsskolan scholen waar leerlingen van 10 t/m 16 jaar les krijgen. Dit zijn middenscholen (Grundskola) waar alle niveaus bij elkaar zitten. Ook is er naast de schoolbezoeken voldoende ruimte in het programma om met eigen vragen aan de slag te gaan. Laat het ons weten, dan regelen wij dat.

Je maakt de reis overigens niet alleen; tijdens de reis kun je ervaringen uitwisselen met collega’s van andere scholen uit Nederland die ook mee zijn.

• Vlucht Amsterdam – Zweden
    Einde middag / begin avond

• Aansluitende transfer naar het hotel

• Bezoek Kunskapsskolan Grundskola 1
    Leerlingen van 10 – 16 jaar

– Welkom door de directeur
    – Coachgesprekken observeren
    – Dagstart bijwonen
    – Fika (koffiepauze)
    – Rondleiding door leerlingen
    – Lunch op school
    – In gesprek met leerlingen & docenten
    – Zelf rondlopen door de school
    – Dagafsluiting bijwonen

• Gezamenlijk diner
    Avond verder vrij

• Bezoek Kunskapsskolan Grundskola 2
    Leerlingen van 10 – 16 jaar

– Welkom door de directeur
    – Coachgesprekken observeren
    – Dagstart bijwonen
    – Fika (koffiepauze)
    – Demo en opbouw Learning Portal (NL)
    – Lunch op school
    – Reflectie op de reis & vervolgstappen

• Vlucht Zweden – Amsterdam

Aankomende reisdata

Wo. 9 t/m vr. 11 oktober 2019

Beschikbare plekken: 18 van de 20

Zo. 10 t/m di. 12 november 2019

Beschikbare plekken: 18 van de 20

Geen geschikte datum?

Meld je dan aan en wij houden je op de hoogte

Pakketprijs

€ 1.395,- per persoon (inclusief 21% btw).

Dit is inclusief:

• retourvlucht Amsterdam – Zweden
  • 2 overnachtingen op een eenpersoonskamer en ontbijt
  • vervoer in Zweden
  • reisbegeleiding vanuit Kunskapsskolan Nederland
  • diner op dag 2
  • bezoek aan twee Zweedse Kunskapsskolan scholen

Voor wie is deze reis?

Deze reis is voor leraren en schoolleiders die kennis willen maken met gepersonaliseerd onderwijs en dit in de praktijk willen zien en ervaren.

Vragen?

Heb je interesse in een inspiratiereis en wil je alvast een plek voor jou en je collega’s reserveren? Of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op: