Inspiratiereis

We leven in een tijd waarin persoonlijk contact veel verloopt via de digitale weg. Deze website is daar een voorbeeld van. Als basis is dat niet erg. Het werkt juist efficiënt. De kracht van communicatie blijft echter het grootst wanneer deze persoonlijk is. Horen, zien en voelen is vele malen overtuigender dan welke beschrijving dan ook. Dit principe wat wij als motto hanteren onder de noemer Beleven is leren, passen wij graag toe op ons aanbod rond gepersonaliseerd leren. Wie wil beleven hoe dit in de praktijk werkt kan deelnemen aan een korte inspiratiereis naar Zweden.

 

We bieden deze mogelijkheid aan voor schoolleiders / directeuren / docenten die binnen hun school werk willen maken van gepersonaliseerd leren. We bezoeken scholen waar kinderen bezig zijn met het voorbereiden van hun toekomst. Het is zaak dit proces niet te verstoren. In samenspraak met Kunskapsskolan Zweden hebben we een programma opgesteld waarin beleving centraal staat.

 

Het programma is compact en daarmee intensief. Om de belasting voor bezoekers en gastscholen beperkt te houden, is gekeken naar een goede balans tussen de verschillende activiteiten. Hierbij geldt dat ervaring opdoen met het KED programma persoonlijk moet zijn: veel initiatief ligt daarom bij de bezoekers.

 

Wil je zelf ervaren wat gepersonaliseerd leren in de Zweedse praktijk betekent? Kunskapsskolan Nederland begeleidt de bezoeken naar Zweden en biedt een programma aan inclusief reis, hotel, ondersteuning en vervoer. Dit pakket wordt tegen kostprijs aangeboden.

 

Wil je meer weten over de inspiratiereizen of heb je dringende vragen? Neem contact op via + 31 (0)70 337 83 54.
Of stuur een mail naar reizen@kunskapsskolan.nl

Beschikbare plekken eerst volgende inspiratiereis op 29 t/m 31 maart:
Beschikbare plekken: 6 van de 20

Komen de data niet uit? Of zit de reis vol? Laat dan hier je gegevens achter en we houden je op de hoogte over de nieuwe inspiratiereizen.

 

Je naam (*verplicht)

Je e-mailadres (*)

Je telefoonnummer

Van organisatie (*)

Eventuele opmerkingen/vragen (*)

Om spam te voorkomen vragen we je de volgende code over te typen
captcha

De inschrijving voor de inspiratiereis van 29 t/m 31 maart sluit op:

Zondag 20 februari 2017

In grote lijnen ziet het driedaagse programma er als volgt uit:

Dag 1

We vertrekken de avond van te voren vanaf Schiphol richting Zweden.
We bezoeken één stad in Zweden waar Kunskapsskolan actief is. Dit kan zijn Stockholm, Uppsala, Göteborg, Västerås, Ystad of Örebro. Vanaf het vliegveld rijden we naar het hotel in de stad om te overnachten.

 

De volgende morgen rijden we richting de eerste KED-school. Hier maken we kennis met Kunskapsskolan. We doen dit aan de hand van een aantal presentaties verzorgd door de gastscholen. Vervolgens lunchen we in de school met de leerlingen. Tijdens het eten is er volop gelegenheid om zelf te praten met docenten en leerlingen. In de middag loopt iedereen vrij rond in de school en neemt op eigen initiatief deel aan het onderwijsprogramma.

 

Op deze manier kan worden ervaren hoe het werkt. Aan het einde van de middag hebben we een ontmoeting met de rector van de school om ervaringen uit te wisselen, vragen te stellen en zaken te verdiepen. In de avond gaan we terug naar het hotel en is er gelegenheid om zelf de stad in te gaan.

Dag 2

Op dag twee staan we vroeg op. Rond achten gaan we op weg naar de tweede school. Hier wonen we de dagopening bij van een basisgroep. We krijgen goed zicht op de structuur van het onderwijs en de interactie tussen leerling en docent. Vervolgens is er weer gelegenheid om zelf te beleven en te leren.
Onze ervaring is dat de gesprekken met de individuele leerlingen veel informatie geven over hoe het KED programma werkt en hoe dit wordt ervaren.

 

Later in de ochtend kijken we naar de Learning Portal en de wijze waarop deze is opgebouwd. Er is ook gelegenheid vragen te stellen en ervaringen te delen met een docent. We sluiten de ochtend af met een gezamenlijke lunch in de school met de leerlingen. Na de lunch hebben we een afsluitende bijeenkomst waarin we samenvatten en beelden uitwisselen. Vervolgens reizen we af richting het vliegveld om vandaar terug te gaan naar Nederland.

Reisdetails

De pakketprijs van de reis is €1275,- excl. btw.

 

Dit is inclusief:
– Retour vliegticket van en naar Zweden
– 2x hotelovernachting + ontbijt
– Taxi’s in de stad
– Diner

Data aankomende inspiratiereizen

De reizen voor schooljaar ’16-’17 vinden plaats op:

 

> 12 t/m 14 februari ’17 – Is vol!
> 8 t/m 10 maart ’17 – Is vol!
> 29 t/m 31 maart ’17 – Inschrijving sluit 20 februari

Dit zeggen eerdere deelnemers
Benieuwd hoe de reis verloopt?
Enkele reacties

“Het was een unieke ervaring om het KED-programma van dichtbij te mogen zien. Fantastisch dat je overal mocht rondkijken en kon spreken met docenten en leerlingen.”

“Heel inspirerend om een school met een behoorlijk ander onderwijsconcept volop in bedrijf te zien! Goed en leuk om collega’s uit eigen land te spreken – er is volop aanleiding om het non-stop over ons belangrijke en mooie werk te hebben!”

“Het was zeer inspirerend. Ik zou morgen met dit onderwijsconcept op mijn school willen beginnen.”

“Gepersonaliseerd leren ‛a la KED is een win-win situatie voor docenten en leerlingen. Doen dus!”

“Ik heb de reis ervaren als een rijke leerervaring, het heeft me gemotiveerd om de kracht van coaching nog meer te gaan ontwikkelen in onze scholen.”

“Tijdens deze studiereis heb ik vele verdiepende gesprekken kunnen voeren met leerlingen en docenten. Hierdoor heb ik er vertrouwen in gekregen dat het KED-programma goed kan werken in onze eigen schoolpraktijk.”

Registerleraar gecertificeerd

Meld je direct aan

We vragen je met klem om je persoonsgegevens zorgvuldig in te vullen, zodat wij de nodige reserveringen kunnen maken. Reis je met meerdere collega’s en zorg jij voor de inschrijving, dan vragen wij je om iedere persoon apart in te schrijven i.v.m de vliegtickets.

 

Na je aanmelding nemen wij contact met je op, om je ingevulde gegevens te bevestigen/te controleren. Voor deze inspiratiereis geldt een maximum van drie personen (schoolleiders/directeuren/docenten) per organisatie.

 

Als je met meer dan drie personen wilt afreizen vragen wij je om contact met ons op te nemen.

Inschrijfformulier inspiratiereis

 

Je voornaam zoals vermeld op je paspoort/ID kaart: (* verplicht)
(is belangrijk voor naam op het vliegticket)

Je achternaam zoals vermeld op je paspoort/ID kaart: *
(is belangrijk voor naam op het vliegticket)
Indien getrouwd, meisjesnaam zoals vermeld op je paspoort/ID kaart

Het documentnummer van mijn... *
(is noodzakelijk vanwege verscherpte veiligheidsmaatregelen op luchthavens)
PaspoortID kaart

.

...is: *
(Het documentnummer bestaat uit 9 tekens en begint met 2 letters)

Je roepnaam: *

Je geboortedatum (DD-MM-JJJJ): *

Geslacht: *
ManVrouw

.

Voor welke reis wil je je aanmelden? *

School waar je werkzaam bent: *

Je functie: *

Je e-mailadres: *

Je 06 nummer: *

Factuuradres

Factuur ter attentie van: organisatie + contactpersoon: *

Facturatie e-mailadres: *

Om spam te voorkomen vragen we je de volgende code over te typen:
captcha

Jouw gegevens zullen niet aan derden worden verstrekt en zullen door ons strikt vertrouwelijk worden behandeld.